Veel gestelde vragen

Hoe kan ik betalen?

Er zijn verschillende manieren om te betalen voor je leren damestas: Alle Nederlandse pinpassen worden geaccepteerd door middel van iDeal, daarnaast accepteren we Mastercard en Visa creditcards. Je kunt ook betalen met PayPal; dit kan zowel met je eigen account als met een creditcard (je hoeft je dan niet te registreren!).

Hoe kan ik een order wijzigen of annuleren?

Mocht je om welke reden dan ook je order willen wijzigen of willen annuleren, stuur dan meteen een mailtje naar customers@10tien.com we reageren zo snel mogelijk!

Paypal en creditcard betalingen kosten extra, klopt dit?

Als webshop zijn wij gebonden aan tarieven voor het gebruik van betalingsmethoden. iDEAL is prijstechnisch de goedkoopste betalingsmethode, waar wij deze gratis aan kunnen bieden. Helaas hanteren Paypal en de creditcard maatschappijen andere tarieven waardoor wij genoodzaakt zijn om hier een fee voor in rekening te brengen.

Kun je me vertellen wanneer er nieuwe producten of speciale aanbiedingen zijn?

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief op de homepage krijg je e-mail updates over nieuwe producten, aanbiedingen, evenementen en andere speciale acties!

De kleur van de tas is anders dan op de website.

De kleuren van onze tassen kunnen inderdaad verschillen, dit komt door de manier van produceren, en omdat we zo min mogelijk leer willen weggooien. Hierdoor kan het zijn dat sommige stukken wat donkerder of lichter zijn dan de tas die je op de website ziet. De foto’s die we op onze website gebruiken, zijn qua kleur zo goed mogelijk gematcht bij het echte product zodat je weet wat je kunt verwachten als je een Tien bag bestelt. We willen hier ook bij vermelden dat computerschermen kleuren anders doen overkomen, en dit kan verschillen per computer. Hierdoor kunnen we niet 100% garanderen dat de kleuren hetzelfde zijn.

Mocht je niet tevreden zijn met de kleur van je bestelde tas, stuur ons dan een mailtje en we zullen ons best doen om je goed advies te geven!

Het product is uitverkocht, wat nu?

Het kan zijn dat een tas is uitverkocht. Je kan kijken in een van onze winkels of hij daar nog aanwezig is. Zo niet stuur dan een mail naar customers@10tien.com en wij laten je zo spoedig mogelijk weten wanneer hij weer beschikbaar is.